Deze workshop is bedoeld voor fotografen die de basiskennis van Photoshop al beheersen en die verdieping zoeken in hun kennis en vaardigheden met Photoshop

De dag begint met een korte opfrisbeurt: met voorbeelden uit de praktijk ga je stap voor stap langs de meest essentiële tools en technieken uit het beeldbewerken. Deze basis is toepasbaar op elke discipline in de fotografie om de grootste obstakels professioneel uit de weg te ruimen. Met een correcte werkhouding en een pallet aan sneltoetsen zal Rutger Muijen je een snelle en effectieve werkwijze laten zien.

Daarna leer je de basisprincipes van het non-destructief retoucheren en manipuleren en kun je straks met een paar tools een deel van een beeld eenvoudig naar je hand zetten. Tijdens het retoucheren krijgen we al snel te maken met het nut van maskers en dat brengt ons bij de tweede discipline.

Maskers zijn in het beeldbewerken niet weg te denken en daar gaan we uitgebreid aandacht aan besteden. De meest bekende toepassing is het isoleren van een element in een beeld om het op een andere achter- of ondergrond te plaatsen. Dit maskeren is niet alleen belangrijk voor het isoleren maar zeker ook om plaatselijk kleurcorrecties aan te brengen en dat is het volgende onderdeel van de dag. Het corrigeren en manipuleren van kleur en contrast. We gaan de belangrijkste tools behandelen en op correcte wijze toepassen zonder een beeld te oversturen. Ook gaan we plaatselijk correcties aanbrengen.

Over Rutger Muijen

Rutger Muijen is 10 jaar werkzaam als beeldbewerker in de foodfotografie. De beelden die hij maakt verschijnen met name op verpakkingen maar worden ook gebruikt in reclame-uitingen. Rutger Muijen heeft voor vrijwel alle grote merken mogen werken zowel in Nederland als daarbuiten. Naast zijn werk voor een reclamefotografiestudio heeft hij sinds een eigen bedrijf: RTGR, waar hij naast fotografie en beeldbewerking, ook met grafisch ontwerp en CGI bezig is.

Werk van Rutger Muijen vind je op www.rtgr.nl

Feiten:
Datum: 29 september 2017
Tijden: 10.00 – 16.30
Locatie: CultuurCentrum Zundert, Molenstraat 5, 4881 CR Zundert .
Kosten: Cursisten BeeldCentrum: E 74,95 ex btw
Bring-a-friend korting: E 59,95 ex. btw, voor jou en je friend.
Niet cursisten BeeldCentrum: E 89,95 ex. btw.
Bring-a-friend korting: E 74,95 voor jou en je friend.

Voor deze workshop is basiskennis vereist.

SCHRIJF JE HIER DIRECT IN
Masterclass Beeldbewerking Creative Retouche

  • Datum: 29 september 2017
  • Tijden: 10.00 - 16.30
  • Kosten: Cursisten BeeldCentrum: E 74,95 ex btw Bring-a-friend korting: E 59,95 ex. btw, voor jou en je friend. Niet cursisten BeeldCentrum: E 89,95 ex. btw. Bring-a-friend korting: E 74,95 voor jou en je friend. Voor deze workshop is basiskennis vereist.
  • Je kan je tot 20 september inschrijven voor deze workshop

Locatie: Cultuurcentrum Zundert, Molenstraat 5, Zundert